چگونه رقبای خود را شکست دهیم؟ | تحلیل رقبا در کسب و کار

چگونه رقبای خود را شکست دهیم؟ | تحلیل رقبا در کسب و کار

رقابت با دیگران، بخشی جدایی ناپذیر از روند پیشرفت و توسعه کسب و کارها است. هر کسب و کاری می خواهد مشتریان بیشتری به دست آورده و با کنار زدن رقبا، به اعتبار بیشتری در بازار برسد. اما بدیهی است که رقابت با کسب و کارهای دیگر، کار ساده ای نخواهد بود.

برای موفقیت در این راه، نیاز به تحلیل رقبا در کسب و کار دارید و باید از این طریق، استراتژی های رشد و موفقیت خود را برنامه ریزی کنید. ما در این مطلب از سایت مرکز فروش 24 تصمیم داریم اطلاعات مفیدی در این خصوص در اختیارتان قرار دهیم؛ پس تا انتها همراه ما باشید!

اهمیت تحلیل رقبا در کسب و کار

هر چقدر هم که کسب و کار شما برای مشتریان جذاب باشد، باز هم رقبایی خواهید داشت که قصد دارند شما را شکست دهند و نبض بازار را به دست بگیرند. حتی اگر محصولات و خدمات شما با دیگران فرق کند، باز هم کسانی هستند که امکان دارد مشتریان آن ها را به شما ترجیح دهند.

رقابت یک واقعیت اجتناب ناپذیر در تجارت است؛ اما همین واقعیت می تواند مهمترین انگیزه شما برای بهتر شدن باشد. شما باید به طور مداوم عملکرد رقبای خود را بسنجید و تلاش کنید تا از آن ها بهتر باشید. تحلیل رقبا مزایای فراوانی برایتان به همراه خواهد داشت که برخی از آن ها عبارتند از:

  • با نقاط ضعف و قوت رقبای خود آشنا می شوید.
  • می توانید از اشتباهات دیگران درس گرفته و از موفقیت هایشان الهام بگیرید.
  • شکاف های موجود در بازار را کشف می کنید.
  • نحوه قیمت گذاری خدمات و محصولات را یاد می گیرید و بهتر می توانید محصولات خود را قیمت گذاری کنید.
  • حرکت بعدی رقبا را شناسایی می کنید.
  • می توانید استراتژی های فروش خود را به شکل هوشمندانه تری برنامه ریزی کنید.
ادامه مطلب  مدیریت انتقاد مشتری ها ( چه طور انتقادهای مشتری‌ها را مدیریت کنیم؟)

حال که با اهمیت تحلیل رقبا در کسب و کار آشنا شدید، ممکن است بپرسید که چطور باید این کار را انجام دهیم؟ در بخش بعد، نحوه تحلیل رقبا را به شما آموزش می دهیم.

تجزیه و تحلیل رقبا چیست و چطور می‌توان این کار را انجام داد؟

چطور باید رقبای خود را تحلیل کنیم؟

قبل از اینکه به شکست دادن رقبای خود فکر کنید، ابتدا باید بدانید رقبای شما چه کسانی هستند و به تحلیل رقبا در کسب و کار بپردازید. گاهی اوقات رقبای شما ممکن است افرادی در سطح خودتان باشند که محصولات و خدمات مشابهی عرضه می کنند. اما اگر با یک دید وسیع تر نگاه کنید، شرکت های بزرگتری که چندین محصول را عرضه می کنند، مثل دیجی کالا هم به عنوان رقیب حساب می شوند.

درست است که شما در ابتدای راه، امکان رقابت با چنین شرکت هایی را ندارید، اما به هر حال تجزیه و تحلیل عملکرد آن ها هم با توجه به مزایایی که قبلا گفتیم، برایتان خالی از لطف نخواهد بود.

در ابتدا باید شرکت هایی که محصولات و خدمات مشابه با شما را عرضه می کنند، پیدا کنید. برای این منظور، روش های زیر به شما کمک خواهند کرد:

  • در منطقه ای که کسب و کارتان قرار دارد، چرخی بزنید و فروشگاه ها یا شرکت های مختلف را پیدا کنید.
  • از طریق گوگل مپ، تمام کسب و کارهای مرتبط با خود را پیدا کنید.
  • با مشتریان صحبت کنید.
  • در نمایشگاه های تجاری شرکت کنید.
  • در اینترنت چرخی بزنید و آنلاین شاپ های معروف را شناسایی کنید.

هنگامی که لیست رقبای خود را به دست آوردید، در مورد هر کدام و اطلاعاتی که از آن ها وجود دارد، تحقیق کرده و به دنبال موارد زیر باشید:

  • چه محصولاتی را عرضه می کنند؟
  • کجا هستند؟
  • مشتریان هدف آنها چه کسانی هستند؟
  • قیمت هایشان در چه رنجی قرار دارد؟
  • چه فعالیت های تبلیغاتی را انجام می دهند؟
  • چه کارهایی را خوب و نه چندان خوب انجام می دهند؟
ادامه مطلب  بهترین ایده های تخفیف برای افزایش فروش (چه طور تخفیف بدهیم؟)

واضح است که جزئیات زیادی وجود دارد که می‌توانید به آن‌ها بپردازید، اما حداقل باید اطلاعات کافی در مورد مشخصات مشتری، قیمت‌گذاری و فعالیت بازاریابی آن‌ها داشته باشید.

تحلیل رقبا چیست و چگونه انجام می‌شود؟

چگونه رقبای خود را شکست دهیم؟

بعد از تحلیل رقبا در کسب و کار، باید خود را برای شکست دادن آن ها آماده کنید. در صورتی که عملکرد خوبی داشته باشید، به مشتریان نشان می دهید که ارزش اعتماد آن ها را دارید و می توانند شما را به دیگر کسب و کارها ترجیح دهند.

برای رسیدن به چنین هدفی، می توانید راهکارهایی که در ادامه معرفی می کنیم را دنبال نمایید.

خودتان باشید و خاص بمانید

کپی کردن عملکرد یک برند یا کسب و کار دیگر، شما را بی اعتبار نشان می دهد و هرگز نمی توانید فرایند برندینگ موفقی داشته باشید. با این کار شما ثابت می کنید هیچ چیز جدیدی برای عرضه ندارید. مشتریان هم وقتی تفاوتی نبینند، ترجیح می دهند از برند اصلی که از آن کپی شده خرید کنند.

در عوض، شما باید تلاش کنید که همواره خاص و منحصر به فرد باشید و نشان دهید که با دیگران تفاوت های زیادی دارید. خاص بودن سخت است اما مشتریان فقط در این صورت می فهمند که شما ارزش اعتماد کردن را دارید.

صداقت داشته باشید

هیچکس دوست ندارد از کسب و کاری که صداقت و یکپارچگی ندارد، خرید کند. داشتن صداقت در عملکرد، باعث می شود که برند شما به یک برند خوش نام و معتبر تبدیل شود. صداقت یعنی وعده و وعیدهای نابجا و دروغین به مشتریان ندهید و به هر آنچه گفته اید عمل کنید. همچنین هرگز سعی نکنید ویژگی هایی فراتر از آنچه واقعا وجود دارد، به محصولات یا خدمات خود نسبت دهید.

ادامه مطلب  درآمد غیرفعال چیست و چگونه از آن استفاده کنیم؟

حتی اگر گاهی دچار اشتباه شدید، حتما به اشتباه خود اقرار کرده و برای جبران آن تلاش کنید. فقط در این صورت است که ثابت می کنید با مشتریان خود صادق هستید.

شجاع و نترس باشید

تجزیه و تحلیل رقبا در کسب و کار و تلاش برای شکست دادن آن ها، نیاز به شجاعت دارد. شما باید جرات متفاوت بودن را داشته باشید و به حوزه هایی وارد شوید که رقبایتان از وارد شدن به آن ها واهمه داشته اند. البته این به معنای بی گدار به آب زدن نیست و حتما باید برای تمام این چیزا، از قبل برنامه ریزی کرده باشید.

آمادگی برای پذیرش ریسک های حساب شده می تواند شما را قادر سازد تا برنده های بزرگی شوید و رقبای خود را کنار بزنید.

با مشتریان خود ارتباط مستمری داشته باشید

برای پیشرفت و موفقیت، همواره باید بدانید مشتریانتان به دنبال چه چیزی هستند و به چه خدمات یا محصولاتی نیاز دارند. برای این منظور، باید همواره با آن ها در تعامل بوده و به مشتریان خود نزدیک بمانید.

این کار همچنین وفاداری به برند را ایجاد می کند و باعث می شود که خریداران، همیشه شما را به کسب و کارهای دیگر ترجیح دهند.

استعدادهای برتر را جذب کنید

کشف افراد با استعداد و تلاش برای جذب آن ها به تیم شما می تواند شانس موفقیتتان را بالاتر ببرد. چنین افرادی همواره ایده های نو برایتان دارند و می توانند بزرگترین نقطه قوت شما در مقابل رقبایتان باشند.

نقاط قوت خود را تقویت کنید

موفقیت همیشه هم در تغییر کردن نیست، گاهی باید تلاش کنید روی نقاط قوت خود باقی مانده و آن ها را تقویت کنید. در کنار آن، باید نقاط ضعفتان را یافته و تا حد ممکن برای کمرنگ کردن آن ها در تلاش باشید.

ادامه مطلب  استراتژی فروش در 8 مرحله + نکات طلایی فروش چند برابری

جمع بندی

در این مطلب سعی کردیم در مورد تحلیل رقبا در کسب و کار و نحوه شکست دادن آن ها با شما صحبت کنیم. همانطور که متوجه شدید، شما همواره باید شناخت دقیقی از رقبایتان داشته باشید تا بتوانید با آن ها مقابله کرده و شکستشان دهید.

در صورتی که می خواهید راهکارهای بیشتری برای موفقیت در کسب و کارتان به دست آورید، به شما شرکت در دوره آموزشی طراحی کمپین فروش را پیشنهاد می دهیم. در این دوره تمام نکات لازم برای پیشبرد اهدافتان به شما آموزش داده می شود.

منبع 1    منبع 2

ثبت دیدگاه
ارسال دیدگاه
هنوز دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است
درخواست مشاوره
keyboard_arrow_up
طراحی و توسعه توسط