بازار هدف چیست؟ چگونه Target Market را شناسایی کنیم؟

بازار هدف چیست؟ چگونه Target Market را شناسایی کنیم؟

بازار هدف شما زمینه را برای بازاریابی هر چه بهترتان فراهم می کند؛ به همین خاطر باید بیشترین دقت ممکن را در این قسمت به خرج دهید. از نحوه توسعه و نامگذاری محصولات گرفته تا ارائه آن ها همگی در بازار هدف یا تارگت مارکت نقش ویژه ای دارند. این که در کدام حوزه مشغول به تبلیغ می شوید را هم نباید در این زمینه بی تاثیر بدانید.

یک نکته مهم را از یاد نبرید؛ بازار هدفتان شامل همه انسان ها نمی شود و این کلیشه های تکراری و قدیمی را دور بریزید. مگر این که موتور جست و جو گر گوگل باشید تا بخواهید تمام افراد را درگیر خود کنید، در غیر این صورت باید افراد را نسبت به سلایقشان محدود کرده تا بازار هدفتان را بیابید. در این مطلب از سایت مرکز فروش 24 به شما کمک می کنیم بدانید که بازار هدف چیست و چطور می توان آن را شناسایی کرد.

بازار هدف چیست و چه ویژگی هایی دارد؟

نخست باید با این سوال شروع کنیم که اصلا بازار هدف چیست و خصوصیات آن چه کمکی به صاحبان برندها می کند. بازار هدف در واقع گروه خاصی از افراد است که با پیام بازاریابی می خواهید به آن ها دسترسی پیدا کنید. آن ها افرادی هستند که به احتمال زیاد محصولات یا خدمات شما را خریداری کرده و ویژگی هایی مشترک مانند سن، سلیقه، جنسیت و… را در خود دارند.

ادامه مطلب  آمادگی قبل از فروش! قبل از فروش چه کارهایی انجام دهیم؟

هر چه قدر بازار هدف شما واضح تر باشد، طبیعتا در رسیدن به ایده آل هایی در مورد این که چطور و کجا به مشتریان دست پیدا کنید، موفق تر عمل خواهید کرد. برای بررسی این موضوع می توانید از آسان ترین و قابل دسترس ترین ویژگی های افراد متناسب با کسب و کارتان آغاز کنید و بعدها در رفتارشان عمیق تر شوید. از این که کسب و کارتان در این مسیر نسبت به دیگران خیلی خاص باشد، هراسی نداشته باشید. این کار برای بازاریابی شما کولاک خواهد کرد.

البته افرادی که در بازاریابی شما مورد هدفتان نیستند، هنوز هم می توانند از شما خرید کنند. آن ها با وجود این که تمرکز اصلی بازاریابی شما را شامل نمی شوند، اما بعضا خریدهایی از شما خواهند داشت. به یاد داشته باشید نمی توانید تمام افراد را جامعه هدف خود کنید، اما می توانید به همه بفروشید. افرادی که می خواهند بدانند بازار هدف چیست، باید به این نکته توجه کنند. لازم به ذکر است که برای شروع کمپین فروش شناخت بازار هدف اهمیت فراوانی دارد.

تقسیم بندی بازار هدف چیست؟

بخش بندی بازار هدف سبب می شود تارگت مارکت شما به گروه های کوچک تر و خاص تر تبدیل شوند. این موضوع، امکان خرید را در آن ها تا حد قابل توجهی افزایش داده و پیام بازاریابی مرتبط تری را برای هر گروه ایجاد خواهید کرد. شما نمی توانید برای تمام مردم همه چیز باشید، اما می توانید برای گروه های مختلف افراد متفاوت و خاص باشید. نه تنها خودتان، بلکه محصولات و خدماتتان نیز باید چنین ویژگی هایی داشته باشند.

ادامه مطلب  کمپین فروش چیست؟ راهنمایی برای فروش حداکثری

برای نمونه تصور کنید کسب و کارتان به گیاهخواری مربوط است. با توجه این که این برند درصد بسیار کمی از افراد یک جامعه را شامل می شود، بد نیست خلاقیت به خرج داده و گوشت خواران را هم به این عرصه دعوت کنید تا به مشتریان خود افزوده باشید. با این حال تمرکز اصلی شما باید روی جامعه گیاهخواران باشد. پس در تقسیم بندی باید افراد را به چند گروه تقسیم کرده و جامعه محدودتر که بیشترین ارتباط را با حوزه کاری شما دارند را در اولویت قرار دهید.

نحوه پیدا کردن جامعه هدف

در ادامه این که بازار هدف چیست، به شیوه یافتن جامعه هدف می رسیم تا بهتر راهنمایی شوید. برخی از این مراحل عبارتند از:

1- داده های مشتریان فعلی خود را جمع آوری کنید

نخستین و مهم ترین گام برای فهمیدن این که چه کسی بیشتر از شما خرید می کند، شناسایی افرادی است که اغلب خریدها را از محصولات و خدماتتان انجام می دهند. هنگامی که این ویژگی ها را بهتر درک کردید، به دنبال افراد بیشتری هم خواهید بود. بسته به این که یک شخص چطور با کسب و کارتان ارتباط برقرار می کند، اطلاعات شما نیز در موردش کم یا زیاد خواهد بود.

البته پرسیدن سوالات بیش از اندازه از مشتریان سبب رنجش آن ها می شود و برای خریدهای بعدی از شما دلزده خواهند شد. برخی داده های قابل جمع آوری شامل سن، محل زندگی، زبان، مقدار بودجه تعیین شده، انواع علاقه مندی ها، چالش های روزمره و مقطع تحصیلی یا شغلی آن ها است.

ادامه مطلب  اثر لنگر انداختن در فروش چیست؟ آشنایی با تکنیک Anchor Effect

2- داده های اجتماعی را ترکیب کنید

تجزیه و تحلیل رسانه های اجتماعی، راهی عالی برای نشان دادن تصویر بازار هدف شماست. این کار به شما در داشتن تعامل هر چه بهتر با مشتریان کمک می کند؛ حتی اگر هنوز آن چنان مشتریان زیادی نداشته باشید. حتی اگر این افراد شما را در فضای مجازی دنبال نمی کنند، با پرسیدن سوالات از آن ها به جزئیات فراوانی پی می برید.

3- رقابت ها و فرصت ها را بررسی کنید

اکنون که تا حد زیادی می دانید چه کسانی با کسب و کارتان در تعامل بوده و از محصولات و خدماتتان خریداری می کنند، زمانش رسیده ببینید چه افرادی به سراغ رقبای شما در این حوزه می روند. دانستن این که رقبای شما چه فعالیت هایی را به صورت روزانه برای موفق تر شدن انجام می دهند، خود قدم بزرگی است. در این مرحله باید به چند سوال اساسی پاسخ داده شود:

  • آیا رقبای شما به دنبال همان بخش های بازار هدف شما هستند؟
  • آیا آن ها به خوبی می دانند بازار هدف چیست؟
  • آیا آن ها بخش هایی که فکرش را نمی کردید، در نظر گرفته اند؟
  • آن ها چگونه خود را در موقعیت های بازاریابی قرار می دهند؟

4- ارزش محصولات یا خدماتتان را تعیین کنید

همه بازاریابان باید ویژگی ها و مزایای محصولات و خدمات خود را درک کنند. شما می توانید ویژگی های محصول خود را در ابتدای ارائه آن ها لیست کرده و در موردشان اطلاعات بیشتری به دست آورید؛ از این رو مشتریان و جامعه هدفتان بهتر برای خریدشان متقاعد خواهد شد.

ادامه مطلب  سیستم همکاری در فروش ( افیلیت مارکتینگ) سودآور است؟

منظور از این ویژگی ها چیزی است که محصولتان همین حالا هست یا قرار است انجام دهد و مزیت نیز به نتیجه آن مربوط می شود. اگر هنوز لیستی از مزایای محصولتان ندارید، وقتش رسیده طوفان فکری به راه انداخته و به همه چیز در مورد آن پی ببرید.

5- بیانیه خود را برای بازار هدفتان صادر کنید

اکنون زمانش رسیده است هر چیزی که تا به حال کشف کرده اید را در عبارتی ساده بیاورید تا بازار هدفتان بهتر مشخص شود. این در واقع اولین قدم در ایجاد یک بیانیه تجاری است. این مطلب را در قالب یک جمله یا پاراگراف نوشته و نشان دهید برند شما قرار است به چه افرادی کمک کند. سپس آن را در تمام صفحات مجازی حاضر در آن یا به صورت حضوری در دسترس قرار دهید تا به نوعی به شعارتان تبدیل شود.

این به هدایت رویکرد کلی شرکت برای ارائه هر چه بهتر خدمات نیز کمک می کند. در این زمان سعی کنید مهم ترین ویژگی های جمعیت شناختی و رفتاری را در نظر بگیرید که در بالا به برخی از آن ها نظیر سن و جنسیت اشاره شد.

شاید مثلا جنسیت ارتباطی با حوزه کاری‌تان ندارد، اما باید حداقل سه تا چهار رفتار کلیدی را در بیانیه خود بگنجانید. اگر هم چندین محصول یا خدمت متنوع را ارائه می دهید، شاید لازم باشد برای هر بخش به صورت جداگانه بیانیه ای در نظر بگیرید.

سخن پایانی

تعیین بازار هدف به طور مستقیم نقش مهمی در افزایش فروشتان دارد. متاسفانه صاحبان کسب و کار زیادی در ایران این موضوع را نادیده گرفته و صرفا به دنبال کسب درآمد هستند، اما در اکثرا برای موفق شدن به معجزه نیاز دارند. در چنین شرایطی با تعریف این که بازار هدف چیست و پیاده کردن برنامه های خود، حسابی از آن ها جلوتر خواهید بود.

ادامه مطلب  تفاوت قیف فروش و قیف بازاریابی (تفاوتی بسیار مهم!)

در پایان، نیاز است این نکته را هم بدانید که با شرکت در دوره های تخصصی سایت مرکز فروش 24، می توانید تمام مهارت های لازم برای فروش و بازاریابی را به دست آورده و از رقبایتان پیشی بگیرید.

منبع

ثبت دیدگاه
ارسال دیدگاه
هنوز دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است
keyboard_arrow_up
طراحی و توسعه توسط