داشتن یک محتوای خوب، یکی از اساسی ترین مسائلی است که باعث دیده شدن کسب و کارها و جلب توجه مشتریان خواهد شد. به همین خاطر در حال حاضر کسب و کارهای مختلف بر سر محتوا با هم در رقابت هستند و هر کسی سعی دارد یک محتوای کامل تر و جذاب تر برای ارائه داشته باشد.
اهمیت این موضوع برای کسب و کارهای نوپا بسیار بیشتر است؛ چرا که آن ها باید هر چه زودتر با ارائه محتوای خوب، خودی نشان داده و اعلام وجود کنند. ما در این مطلب تصمیم داریم بازاریابی محتوا و تمام نکات لازم در این خصوص را به کسب و کارهای نوپا توضیح داده و اهمیت این موضوع را برایشان روشن کنیم؛ پس اگر شما هم در ابتدای مسیر خود هستید، در این مطلب از سایت مرکز فروش 24 با ما همراه شوید.
فهرست مطالب
مروری کلی بر بازاریابی محتوا
اجازه دهید قبل از هر چیزی، یک تعریف مختصر و مفید از بازاریابی محتوا داشته باشیم. بازاریابی محتوا یا همان Content Marketing، مفهومی است که به تولید انواع محتواهای متنی، صوتی، تصویری و… و انتشار آن ها در کانال های مختلف اشاره دارد. این کانال ها ممکن است شامل وب سایت یا شبکه های اجتماعی باشد.
برای مثال یک کسب و کار با انتشار مقاله های آموزشی در قسمت وبلاگ سایت خود یا ساخت ویدیوهای جذاب و انتشار آن ها در شبکه اجتماعی اینستاگرام، می تواند توجه کاربران را به سمت خود جلب کرده و از این طریق، هویت و اعتبار زیادی برای برند خود کسب کند.
این کار یکی از شاخه های بازاریابی به شمار می رود که اثرات مثبتی روی تمام کسب و کارها دارد؛ از همین رو امروزه رقابت اصلی کسب و کارها، بر سر ایجاد محتوای بهتر و جذاب تر است.
اهمیت Content Marketing برای کسب و کارهای نوپا
تمام کسب و کارها، چه آن ها که تازه تاسیس شده اند و چه کسب و کارهایی که سالهاست در حوزه خود فعالیت می کنند، باید همواره محتوای جذابی تولید کنند تا بتوانند پیشرفت مستمری داشته باشند. در این موضوع هیچ شکی نیست اما اهمیت بازاریابی محتوا برای کسب و کارهای کوچک یا استارتاپ ها بیشتر خواهد بود.
کسب و کارهای بزرگتر و شناخته شده تر، مخاطبان خاص خود را دارند و نامشان به عنوان یک برند معتبر، معروف شده است. اما کسب و کارهای کوچک تر، شناخته شده نیستند و محتوا راهی برای معرفی آن ها به بازار خواهد بود. در اینجا برخی از مهمترین دلایل اهمیت کانتنت مارکتینگ برای این کسب و کارها را بررسی می کنیم:
- ایجاد و تداوم آگاهی از برند: یکی از بزرگترین دلایلی که برندها از محتوای آگاهی بخش، با ارزش و جذاب استفاده می کنند این است که در بین مخاطبان هدف، دیده شوند و در ذهن آن ها باقی بمانند.
- تعامل با مخاطب هدف: بازاریابی محتوا به مخاطبان، مسائل مختلف آن حوزه را آموزش می دهد و آن ها را سرگرم می کند. شما می توانید با خریداران خود همدلی کنید و راه حل های عملی برای چالش های آنها ارائه دهید. یا می توانید محتوای فان ولی مرتبط ایجاد کنید تا از طریق طنز بیشتر، احساس خوبی در آن ها ایجاد کنید. به زبان ساده، کانتنت مارکتینگ به شما این امکان را می دهد که رابطه معناداری با مخاطبان خود داشته باشید.
- فروش بیشتر: بازاریابی محتوا راهی برای معرفی محصولات و خدمات کسب و کار و همچنین ایجاد حس نیاز در مشتریان هدف است. به این ترتیب آن ها برای خرید ترغیب می شوند و فروش مجموعه افزایش خواهد یافت. در واقع می توان اصلی ترین هدف کانتنت مارکتینگ را همین موضوع به شمار آورد. در حالی که شانس فروش برای کسب و کارهای نوپا یا کوچک، بسیار کم است اما با پیاده سازی استراتژی محتوایی درست، می توان این میزان فروش را چند برابر افزایش داد.
حال سوال اینجاست که چطور باید از این تکنیک ارزشمند برای پیشرفت و توسعه کسب و کار خود استفاده کنیم؟ در بخش بعد به این سوال پاسخ خواهیم داد.
استراتژی موثر برای بازاریابی محتوا
برای تولید محتوای ارزشمند و مفید، باید یک استراتژی درست داشته باشید و به نکات خاصی در این خصوص توجه کنید. ما در این بخش، 6 مرحله تدوین استراتژی بازاریابی محتوای موثر را به شما آموزش می دهیم.
1. اهداف خود را تعیین کنید
پایه و اساس یک استراتژی کانتنت مارکتینگ موثر برای استارت آپ ها و کسب و کارهای نوپا، با مشخص شدن اهداف آن ها آغاز می شود. شما قبل از هر اقدامی باید به وضوح مشخص کنید که چه هدفی از انجام این کار دارید. آیا قرار است ترافیک ارگانیک سایت خود را افزایش دهید، آگاهی از برندتان را افزایش داده یا تولید سرنخ کنید.
2. مخاطبان هدف خود را مشخص کنید
بعد از تعیین اهداف، باید ببینید که مخاطبان هدف شما چه کسانی هستند و چه ویژگی های مشترکی در بین آن ها دیده می شود. ممکن است برای این منظور نیاز به مصاحبه و انتشار فرم های نظرسنجی داشته باشید.
3. محتوای رقبای خود را تجزیه و تحلیل کنید
یک گام اساسی در ایجاد بازاریابی محتوایی برای استارتاپ ها، آنالیز عملکرد رقبا است. ابزارهای زیادی مثل BuzzSumo یا SEMrush برای این منظور وجود دارند. شما باید بعد از بررسی رقبا، نقاط ضعف و قوت آن ها را پیدا کرده و به نفع خود استفاده کنید تا محتوای غنی تر و ارزشمندتری برای عرضه داشته باشید.
4. رسانه انتشار محتوای خود را انتخاب کنید
انتخاب رسانه مناسب کلید بازاریابی محتوای موثر برای استارت آپ ها و کسب و کارهای کوچک است. رسانه باید هم با ترجیحات مخاطب هدف و هم با استراتژی شما هماهنگ باشد. فراموش نکنید که نوع محتوا، با توجه به نوع رسانه متفاوت خواهد بود.
موثرترین رسانه ها برای انتشار محتوا در ایران، در حال حاضر شامل ایجاد وب سایت، اینستاگرام، تلگرام و روبیکا هستند. ( برای یادگیری اینستاگرام، مقاله آموزش اینستاگرام را مطالعه کنید)
5. محتوای جذابی ایجاد کنید
بعد از اینکه نوع محتوای خود را انتخاب کردید، برای تولید آن اقدام کنید. برای این منظور حتما به دنبال ایده های جدید باشید، اما می توانید از رقبا هم ایده بگیرید (استراتژی آن ها را کپی نکنید). اگر قرار بود مطالب آموزشی منتشر کنید، حتما به سراغ منابع معتبر و علمی بروید که اطلاعات اشتباهی از سمت شما منتشر نشود.
بعد از اینکه از کیفیت و ارزش محتوای تولید شده مطمئن شدید، می توانید آن را در کانال های مورد نظر منتشر کنید.
6. نتایج را بررسی کنید
بعد از انتشار محتوا، نتایج حاصل از آن را بررسی کنید و نقاط ضعف و قوت خود را بسنجید. از این نکات می توانید برای استراتژی های بعدی بازاریابی محتوا کمک بگیرید.
جمع بندی
در این مطلب سعی کردیم اهمیت بازاریابی محتوا برای کسب و کارهای نوپا و کوچک را به شما توضیح دهیم. همانطور که متوجه شدید، محتوای خوب می تواند تاثیرات مهمی روی پیشرفت این کسب و کارها داشته باشد و به دیده شدن آن ها کمک کند. به این ترتیب کسب و کارهای کوچک هم شانس رقابت با دیگران را پیدا می کنند.
اگر در ابتدای مسیر راه اندازی کسب و کار خود هستید، می توانید با نکاتی که آموزش دادیم، یک استراتژی محتوایی دقیق طراحی کنید. ضمن اینکه شرکت در دوره های فروش و بازاریابی سایت هم می توانند کمک خوبی برای پیشبرد اهداف شما باشند. در دوره طراحی کمپین فروش، تمام نکاتی که برای پیشرفت و توسعه کسب و کارتان نیاز دارید را در اختیار شما قرار خواهیم داد.