فروشنده خوب چه ویژگی هایی دارد؟ بررسی ویژگی های فروشنده خوب

اهمیتی ندارد که بخواهید یک استارتاپ را به سرمایه گذاران معرفی کنید یا در نمایندگی فروش خودرو مشغول باشید، به هر حال مهارت های فروش در سرمایه گذاری های تجاری، امری حیاتی و مهم تلقی می شود. کسانی که درگیر فروش هستند، بهتر این موضوع را درک می کنند که تا چه اندازه مهارت های فروش روی سود دهی تاثیر می گذارد.

با این اوصاف شناسایی ویژگی های فروشنده خوب می تواند به شما کمک کند تا در این زمینه مهارت های خود را بهبود دهید؛ از همین رو ما در این مطلب از مرکز فروش 24 تصمیم داریم به بررسی ویژگی های یک فروشنده موفق بپردازیم. اگر می خواهید با آنچه که برای تبدیل شدن به یک فروشنده خوب لازم دارید، آشنا شوید در ادامه همراه ما باشید!

ویژگی های فروشنده خوب

اهمیتی ندارد شما برای فروش از چه تیپ شخصیتی استفاده می کنید، به هر حال بهترین روش ها و ویژگی ها برای پرورش مهارت فروش در هر تیپ شخصیتی وجود دارد. از جمله ویژگی هایی که شما به عنوان یک فروشنده خوب باید از آن ها برخوردار باشید، شامل موارد زیر می شوند:

ادامه مطلب  کمپین تبلیغاتی موفق باید چه ویژگی هایی داشته باشد؟

اهمیت به منافع مشتریان

بهتر است مشتریان خود را به خوبی بشناسید، رویاها، چالش ها و اهداف مورد نظر آن ها را درک کرده و به دقت تمامی آن ها را به خاطر بسپارید؛ در نهایت با توجه به این موارد راه حل های منطقی به آنان ارائه کنید. به طور کلی مشتریان می خواهند مطمئن شوند که شما منافع آن ها را مد نظر قرار می دهید، در غیر این صورت آن ها به شما اعتماد نخواهند کرد.

برخورداری از اعتماد به نفس

اگر شما به خود اعتماد و اعتقاد نداشته باشید، بدون شک نمی توانید مشتریان را به خرید محصولات یا استفاده از خدماتتان راغب کنید. در واقع شما باید با اعتماد و اطمینان کامل در مورد محصولات و خدمات خود صحبت کرده و به آن ها این اطمینان را بدهید که استفاده از محصولات و خدمات شما می تواند مشکلات آنان را برطرف نماید.

واقع گرا بودن

یکی از ویژگی های فروشنده خوب، واقع گرا بودن است. فروشنده های خوب در عین خوشبین بودن، شرایط و محیط اطراف را مورد بررسی قرار می دهند. آن ها نتایج کار خود را مشاهده کرده و از تاثیرات آن آگاه می شوند.

ظریف بودن

در واقع باید بگوییم منظور ما از ظریف بودن در اصطلاح سوسکی عمل کردن است. آن ها بدون اینکه مشتریان متوجه شوند محصولات خود را به آنان می فروشند. مشتریان در مقابله با چنین فروشنده هایی چندان متوجه نیستند که در معرض خرید محصول قرار گرفته اند؛ چرا که آن ها تنها ایمان و اعتماد به نفس مشتریان را در دست گرفته و آنان را وادار به خرید می کنند.

ادامه مطلب  مذاکره در فروش چیست و چگونه باید مذاکره در فروش انجام دهیم؟

انعطاف پذیر بودن

یک فروشنده برای آنکه فروشنده خوبی باشد باید با مشکلات به خوبی مقابله کرده و نسبت به موانع با قدرت عمل کند. آن ها با مذاکره با موانع و بهینه سازی عملکرد ها در مقابله با ناملایمت از مشکلات عبور خواهند کرد. این عبور از مشکلات برای آنان نوعی چالش شخصی برای رسیدن به موفقیت است.

برونگرا بودن

یک فرد برونگرا بدون شک اجتماعی است. او از اینکه وقت خود را با افرادی دیگری بگذارند، لذت می برد. افراد برون گرا همیشه می خواهند با کسی صحبت کرده و شروع کننده مکالمه ها باشند. فروشنده هایی که از این ویژگی برخوردارند همواره به ملاقات با دیگران تمایل داشته و از تعامل و صحبت زیاد لذت می برند. هر اندازه که فروشندگان بتوانند با مشتریان خود صحبت کرده و ارتباط برقرار نمایند، فروش بالاتری خواهند داشت.

شنوندگان خوبی هستند

یک فروشنده خوب قبل از اقدام به فروش، به درد مشتریان گوش می کند. فروشندگان بزرگ معمولا راه حل مشکلات مشتری را به فروش می رسانند، آن ها با درک کردن مشتریان و گوش دادن به آنان این کار را انجام می دهند.

چند وظیفه را به صورت همزمان انجام می دهند

انجام چندین وظیفه با هم در محیط فروش، امری کاملا طبیعی است. یک فروشنده خوب در حالی که سعی می کند محصولات خود را به مشتریان ارائه نماید، سرنخ هایی از فروش های دیگر را پرورش داده و با مشتریان دیگری از طریق تماس یا ایمیل ارتباط برقرار می کند.

اگر می خواهید با مراحل ساخت یک استراتژی فروش آشنا بشوید تا به فروش بیشتر برسید، می توانید این مقاله را هم مطالعه کنید.

ادامه مطلب  10 ایده برای راه اندازی کسب و کار اینترنتی خانگی در سال 1403

داشتن بینش

امروزه مشتریان قبل از اقدام به خرید، درمورد آن اطلاعات کاملی به دست می آورند؛ از همین رو شما به عنوان یک فروشنده نمی توانید با ارائه مشخصات و داده های محصول، محصولات خود را به فروش برسانید. یک فروشنده خوب نیازهای مشتریان را شناسایی کرده و راه حلی متناسب با مشکلات را به آنان ارائه می کند.

پیگیر بودن

یکی از ویژگی های فروشنده خوب پیگیر بودن است. اصراری که با احترام همراه باشد و به صورت مدام انجام شود، دیده نخواهد شد. اصرار و پیگیری به مشتریان یادآوری می کند که شما به عنوان یک فروشنده تنها به دلیل حل مشکلات آن ها حضور دارید. اصرار و پیگیری فرصت هایی برای برقراری ارتباط بیشتر با مشتریان است.

صادق بودن

یک فروشنده خوب به هیچ عنوان برای انجام معامله خلاف نمی کند؛ چرا که می داند با این کار مشتری دیگر به او اعتماد نکرده و تمام پل های ارتباطی او از بین می رود. در هر صورت صادق بودن بهترین راه است.

داشتن تمرکز

از ویژگی های فروشنده خوب این است که نگران شایعات یا دریافت ایمیل های منفی نیستند. آن ها می دانند که باید برای رسیدن به موفقیت چه کاری انجام دهند و برای خود اهدافی تعیین خواهند کرد. چنین کسانی حتی در زندگی روزمه هم با هدف عمل کرده و روی جنبه های مختلف زندگی و کار خود تمرکز دارند.

خوش بین بودن

یک فروشنده خوب همیشه حس شوخ طبعی، مثبت اندیشی و شادابی را در خود حفظ می کند. فروشنده های خوب روی کارهایی که قدرت کنترل آن ها را دارند، تمرکز کرده و با خوش بینی از مسیر رسیدن به هدف منحرف نمی شوند.

ادامه مطلب  مراحل ساخت تیم فروش چگونه است؟ تیم فروش بسازید!

داشتن جهان بینی و درک فرهنگی گسترده

زمان بندی، توجیه های مالی، معیارهای تصمیم گیری، انتظارات موجود برای پشتیبانی در حین معامله و پس از آن در بازارهای مختلف با یک دیگر متفاوت است. با توجه به این موضوع موفقیت در فروش بین المللی به همدلی و صبر و درک فرهنگی گسترده ای نیاز خواهد داشت. ضمن اینکه در بسیاری از بازارهای دنیا، معمولا تجارت بر پایه روابط استوار است؛ از همین رو توسعه کار در این بازارها به زمان بیشتری برای برقراری ارتباط با مشتریان بین المللی نیاز دارد.

4 سبک مختلف شخصیت فروشنده

ما در بالا به بررسی ویژگی های یک فروشنده موفق پرداختیم، اما زمانی که صحبت از شخصیت یک فروشنده خوب به میان می آید، می توان چهار تیپ شخصیتی قاطع، دوستانه، بیانگر و تحلیلی را برای او در نظر گرفت. هر کدام از این تیپ های شخصیتی را می توان به مجموعه ای از توصیفات به منظور ترسیم تصویری از شخص به صورت زیر تقسیم بندی کرد:

  • تیپ شخصیتی قاطع معمولا هدف گرا، رقابتی، قاطع، بی حوصله، کنترل کننده است. او اغلب با صدای بلند صحبت کرده و چندان سوال نمی پرسد.
  • تیپ شخصیتی دوستانه معمولا در برابر چالش ها صبور، آرام، دوستانه و غیر رسمی است. این تیپ شخصیتی شنونده های خوبی هستند و همواره سوال های مختلفی می پرسند.
  • تیپ شخصیتی بیانگر معمولا مردم پسند، محکوم، رنگارنگ، متقاعدکننده، برونگرا، خلاق، خودجوش، شهودی، وفادارومشتاق است. این تیپ های شخصیتی چندان سوال نمی پرسند و به دنبال رابطه های شخصی و قوی هستند.
  • تیپ شخصیتی تحلیلی معمولا حقیقت محور، رسمی، جدی، مستقیم، صبور و همیشه آماده است. این تیپ های شخصیتی احتمالاً سؤالات زیادی می پرسند و به دنبال روابط فروش شخصی نیستند.
ادامه مطلب  مهارت های فروشندگی حرفه ای چه مهارت هایی هستند؟

جمع بندی

امروز ما در این مطلب ویژگی های فروشنده خوب را با یکدیگر مورد بررسی قرار دادیم، همانطور که در این مطلب گفته شد فروشندگان خوب دارای ویژگی هایی زیادی هستند، اما بدون شک تمامی آن ها چند ویژگی از چهارتیپی شخصیتی فروش را خواهند داشت.

منبع

ثبت دیدگاه
ارسال دیدگاه
هنوز دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است
keyboard_arrow_up
طراحی و توسعه توسط