روانشناسی رنگ در فروش ( اهمیت رنگ در بازاریابی و فروش )

روانشناسی رنگ در فروش ( اهمیت رنگ در بازاریابی و فروش )

از ابتدای خلقت تا الان رنگ ها نقش پراهمیتی در ادراک ما از جهان اطراف داشته اند. رنگ به دلیل القای حس های گوناگون و تشکیل افکار و بینش ما بسیار مهم است. به عنوان مثال، بیمارستان ها در سرتاسر دنیا معمولا مملو از رنگ های گرم و ملایم برای القای حس آرامش و امنیت هستند. ما همیشه فوریت و خطر را با رنگ های تند تر مرتبط می دانیم؛ مانند رنگ قرمز که در آتش نشانی نماد اصلی آن سازمان است. رنگ ها و تاثیری که روی روان افراد می گذارند، در بازاریابی و فروش هم اهمیت بالایی خواهند داشت. از همین رو در این مطلب از سایت مرکز فروش 24  به بررسی روانشناسی رنگ‌ در فروش خواهیم پرداخت.

برداشت مشتری در مرحله اول

اولین قضاوتی که ما در برابر هر کالایی می کنیم فقط و فقط تحت تاثیر رنگ است. طبق اطلاعات جمع آوری شده توسط DesignAdvisor، هر مشتری به طور میانگین حدود 90 ثانیه طول می کشد تا به اولین قضاوت در مورد یک محصول برسد و باید بدانید بین 62٪ تا 90٪ از این قضاوت فقط بر اساس رنگ است. هنگامی که صحبت از بازاریابی می شود، روانشناسی رنگ در فروش 80 درصد مسئولیت آن را متقبل می شود.

ادامه مطلب  قانون 72 در سرمایه گذاری چیست؟ بررسی جامع!

ارتباط بین مشتری و رنگ ها

وقتی پای رنگ به میان می آید سلیقه هر دو جنسیت زن و مرد شباهت ها و تفاوت های عجیبی دارد. برای مثال، هم آقایان و هم بانوان  سبز فیروزه ای و سرمه ای تیره را در محصولات خود ترجیح می دهند؛ اما تبلیغات بنفش برندها فقط برای بانوان بسیار جذاب است و مردان رغبتی به آن ندارند.

نکته قابل توجه دیگر این است که اگر می خواهید کالای خود را از طریق وب سایت آنلاین به فروش برسانید، دکمه فراخوان حتما باید قرمز، سبز یا نارنجی باشد.

رنگ های برند خود را زیرکانه انتخاب کنید

همانطور که متوجه شده اید، مغز انسان یاد گرفته است که رنگ های مختلف را به عنوان نمادی از احساسات و پیام های خاص تفسیر کند. برای مثال، رنگ قرمز به معنای زندگی، هیجان و جسارت است و برخلاف آن آبی نماد بهره وری، آرامش و اعتماد خواهد بود.

یک مثال جالب از قدرت روانشناسی رنگ در فروش این است که زمانی که تیم بازاریابی سس کچاپ هاینز تصمیم گرفت رنگ محصول خود را از قرمز به سبز تغییر دهد، به افزایش فروش 23 میلیون دلاری فقط و فقط در7 ماه دست یافت.

مطالعات موردی در راستای موفق شدن

کوکاکولا سرمایه گذاری عظیمی در راستای تحقیق راجع به روانشناسی رنگ در فروش انجام داده است. این شرکت به دلیل ایجاد و حفظ برند خود، شناخته می شود و رنگ قرمز جدا از لوگوی منحصربه فرد آن عنصر کلیدی این هویت است. کوکاکولا مطالعات گسترده ای در مورد تأثیر عاطفی و روانی رنگ قرمز بر مصرف کنندگان انجام داده است تا بفهمد چگونه رنگ قرمز بر جذابیت محصول و تصمیمات مشتریان تأثیر می ‌گذارد.

ادامه مطلب  آموزش اینستاگرام (آموزش با جزئیات کامل)

انطباق با روندهای بازاریابی آنلاین

در عصر دیجیتال امروزی، طراحان وب باید ملاحظاتی مانند کنترل رنگ، قابلیت دسترسی و پاسخگویی تلفن همراه را برای بهینه سازی سایت خود در نظر بگیرند. علاوه بر این، تحقیق راجع به بازاریابی موتورهای جستجو (SEM) و بهینه سازی موتور جستجو (SEO) می تواند شناخت برند را آسان تر کند.

بررسی حساسیت های فرهنگی

همانطور که کسب و کارها در دنیا افزایش می یابد، شناخت تفاوت های فرهنگی در روانشناسی رنگ در فروش بسیار مهم می شود. رنگ هایی که در یک منطقه احساس مثبتی را تداعی می کنند، ممکن است در جای دیگر معانی کاملاً متفاوتی داشته باشند. برندها با شناخت تنوع فرهنگی و تلاش برای منطبق کردن خود با استراتژی‌های رنگی متناسب با آن فرهنگ، می‌توانند ارتباطات عمیق‌تری با مشتریان خود ایجاد کرده و از خطاهای ناخواسته جلوگیری کنند.

روانشناسی رنگ در فروش کالا

در این بخش چند مورد از تاثیرات رنگ های گوناگون را باهم بررسی می کنیم:

رنگ آبی

آبی رنگ محبوب جهان است، به طوری که 57 درصد از مردان و 35 درصد از زنان آن را رنگ مورد علاقه خود می دانند. آبی باعث ایجاد احساس امنیت، قدرت، خرد و اعتماد می شود ولی اگر در استفاده از آن زیاده روی شود، می تواند احساسات سرد و غیر دوستانه را منتقل کند. شرکت های رسانه مثل فیس بوک و تلگرام از رنگ آبی استفاده کردند تا پیام اعتماد را به مشتری برسانند.

 رنگ قرمز

این رنگ با هیجان، قدرت، شجاعت و اشتیاق همراه است و در عین حال نشان دهنده خشم، هشدارها، خطر و پرخاشگری خواهد بود. در وب سایت ها معمولا دکمه‌های فراخوان را قرمز رنگ می کنند تا به خریداران حس فوریت را القا کنند. قرمز همچنین می تواند تأثیر فیزیکی روی بدن شما بگذارد؛ این رنگ باعث گرسنگی افراد می شود.

ادامه مطلب  کارآفرینی چیست و چگونه کارآفرین موفقی شویم؟

رنگ سبز

سبز نشان دهنده زندگی است. این رنگ بهترین گزینه برای تداعی کننده احساس آرامش، سلامتی، رفاه، امید و طراوت بوده اما به دلیل خنثی بودن ماهیت خود نشان دهنده کسالت، رکود و ملایم بودن در روانشناسی رنگ است. همانطور که می دانید رنگ سبز یادآور چمن، درخت و طبیعت نیز خواهد بود.

رنگ بنفش

بنفش رنگ ثروتمندان است. این رنگ نماد تفکر، خاص بودن، ثروت و پیچیدگی بوده که برندهای مختلف می توانند از آن برای نشان دادن خدمات یا کالاهای با تجربه بالا استفاده کنند. اما زیاده روی در این رنگ می‌تواند نشان‌ دهنده بدخلقی و افراط باشد.

 رنگ زرد

زرد رنگی یاد آورنده نشاط و شادی است که تصویر گل آفتاب گردان را تداعی می کند. برندهای معروف از رنگ زرد برای نشان دادن خوش بینی، خلاقیت، برون گرایی و گرما استفاده می کنند، ولی باید بدانید این رنگ احساسات منفی مانند ترس و اضطراب را تقویت می کند. این رنگ اشتها آور است؛ برای همین شرکت هایی مانند مک دونالد از آن در نماد خود استفاده می کنند.

رنگ مشکی

رنگ مشکی نمادی از ظلم، شر و سردی است که به ندرت در صنعت بهداشت دیده می شود؛ زیرا یاد آور مرگ و عزا خواهد بود. اما در عین حال رنگ مشکی در برندهای لوکس بسیار استفاده می شود و نمادی از قدرت و پیچیدگی است. این رنگ در صنعت مد معجزه می کند و معمولا برند های معروف جهان از این رنگ نه تنها در محصولات معروف خود بلکه در لوگوها و تبلیغاتشان به وفور استفاده می کنند تا احساس قدرت را به خریدار القا کنند.

ادامه مطلب  سناریوی فروش چیست؟ چرا باید برای فروش، سناریو داشته باشیم؟

نتیجه گیری

دربازاریابی داشتن اطلاعات کافی از روانشناسی رنگ در فروش امری بسیار مهم است. روانشناسی رنگ ها ابزاری قدرتمند و قادر بر برانگیختن احساسات، تأثیرگذاری بر افکار و رفتار مصرف کننده است. در مجموع، پالت رنگ یکی از مهمترین موضوعات برندسازی کالا است؛ بنابراین قبل از استفاده از هر رنگ حتما مطمئن شوید که چه نوع پیامی را می خواهید به مشتریان خود منتقل کنید. موضوع روانشاسی رنگ در کمپین فروش و تبلیغاتی اهمیت بسیار بالایی دارد؛ امیدواریم که از این مقاله در زمینه فروش خود استفاده کنید.

منبع 1    منبع 2

ثبت دیدگاه
ارسال دیدگاه
هنوز دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است
طراحی و توسعه توسط