مراحل تصمیم گیری چیست و در چند مرحله باید تصمیم گرفت؟

مراحل تصمیم گیری چیست و در چند مرحله باید تصمیم گرفت؟ گاهی برخی از تصمیمات را می توان به سادگی و بدون نیاز به انجام مراحل خاصی اتخاذ کرد. اما برخی دیگر از مسائل که باید درباره آن ها تصمیم گیری کنید، حساسیت بالایی دارند و با دقت زیادی باید این کار را انجام دهید؛ به عنوان مثال تصمیم گیری درباره مسائل کاری از جمله مهم ترین تصمیماتی هستند که یک فرد در زندگی خود می گیرد. بهتر است بدانید که موفقیت شما در هر کاری در گرو تصمیماتی خواهد بود که برای انجام آن کار می گیرید.

شما برای این که در گرفتن تصمیمات درست تر موفق باشید، می توانید مراحل تصمیم گیری را به ترتیب دنبال کنید. با در نظر داشتن این مراحل و عمل به آن فرآیند تصمیم گیری برای شما راحت تر خواهد بود. علاوه بر آن تصمیماتی که شما خواهید گرفت، بدور از عجله و اشتباه هستند. در ادامه این مطلب از سایت مرکز فروش 24 به بررسی مراحل تصمیم گیری می پردازیم. با ما همراه باشید.

مراحل تصمیم گیری چیست و در چند مرحله باید تصمیم گرفت؟

مراحل فرآیند تصمیم گیری

برای تصمیم گیری درباره هر مسئله ای شما نیاز دارید که مراحل مختلفی را طی کنید. طی کردن این مراحل به شما کمک می کند تا بهترین تصمیم را در میان سایر گزینه ها انتخاب نمایید و آن را برای دستیابی به موفقیت در پیش بگیرید. به طور کلی هفت مرحله برای مراحل تصمیم گیری وجود دارد که هر کدام از مراحل آن اهمیت زیادی دارند و اشتباه در هر مرحله می تواند منجر به اشتباه در تصمیم گیری شما شود.

ادامه مطلب  دریافت بازخورد مشتری (اهمیت و راه های دریافت بازخورد)

در زیر این مراحل را برای شما نام می بریم و توضیح خواهیم داد که در هر مرحله باید چه کاری را انجام دهید.

تصمیم خود را مشخص نمایید

ابتدا باید بدانید که دقیقا برای چه مسئله ای قرار است تصمیم گیری کنید. تصمیم شما چه موضوعی را حل می کند. باید کاملا واضح و روشن بدانید که تصمیم شما در رابطه با چه چیزی است. در واقع این تصمیم شما را به چه هدفی می رساند. با مشخص شدن تصمیم پیدا کردن راه حل برای آن راحت تر خواهد شد.

جمع آوری اطلاعات مرتبط

یکی دیگر از مراحل تصمیم گیری جمع آوری اطلاعات پیرامون آن است. پس از این که تصمیمتان مشخص شد، باید اطلاعاتی را درباره آن جمع آوری کنید. شما می توانید با بررسی و ارزیابی داخلی متوجه شوید که کسب و کار شما یا مسئله پیش آمده در چه زمینه هایی موفق بوده است و چه تصمیماتی روی موفقیت یا شکست آن تاثیر گذار بوده اند.

علاوه بر این ها برای این که اطلاعات مناسب تری بدست آورید، از منابع خارجی هم می توانید بهره مند شوید. با مطالعه بیشتر، تحقیق و جستجو و کمک گرفتن از مشاوران این امکان را خواهید داشت که اطلاعات مورد نیاز را کسب کنید. گاهی ممکن است دستیابی به اطلاعات بیشتر مراحل تصمیم گیری را برای شما پیچیده تر کند.

جمع آوری اطلاعات مرتبط

شناسایی گزینه های جایگزین

در این مرحله شما هدف خود را مشخص کرده اید و اطلاعاتی هم در رابطه با موضوع مورد نظر جمع آوری نموده اید. پس از دستیابی به اطلاعات لازم وقت آن رسیده که راه حل های مختلفی را برای حل مسئله خود پیدا کنید. برای رسیدن به هدف و حل مشکل معمولا راه حل های گوناگونی وجود دارد. در این مرحله شما باید تلاش کنید تا گزینه های مختلفی را برای بر طرف کردن مسئله موجود بیابید.

ادامه مطلب  بازار هدف چیست؟ چگونه Target Market را شناسایی کنیم؟

بررسی شواهد

بررسی شواهد هم یکی دیگر از مراحل تصمیم گیری است که اهمیت بسیار زیادی دارد. بعد از این که توانستید راه حل های مختلفی را شناسایی کنید، باید به بررسی آن ها بپردازید. شواهد مخالف و موافق را ارزیابی کنید. تمام تمرکز خود را به کار گیرید و با انجام بررسی های دقیق ببینید که در گذشته برای حل چنین مسئله ای از چه راهکاری استفاده کرده اند. راهکارها چه میزان در موفقیت یا شکست آن ها موثر بوده اند.

 تمامی راه حل های خود را تک به تک مورد بررسی قرار دهید و مشکلات احتمالی که ممکن است به وجود بیاورند را شناسایی کنید؛ همچنین احتمال موفقیت آن ها و دستیابی به هدف نهایی را هم در نظر بگیرید.

انتخاب بهترین گزینه

اکنون زمان انتخاب فرا رسیده است. در این مرحله شما باید تصمیم بگیرید که کدام راه حل مناسب تر خواهد بود. با اطلاعاتی که در اختیار دارید، پس از تحقیق و جستجو و بررسی شواهد از بین راهکارهای مشخص شده باید یک مورد را انتخاب کنید. با طی کردن مراحل پیشین در واقع شما آمادگی لازم برای تصمیم گیری در این مرحله را پیدا می کنید.

اگر می خواهید با مراحل ساخت یک استراتژی فروش آشنا بشوید تا به فروش بیشتر برسید، می توانید این مقاله را هم مطالعه کنید.

اقدام کنید

در مرحله قبل شما یک گزینه را به عنوان بهترین راه حل و تصمیم انتخاب کردید. مرحله بعدی از مراحل تصمیم گیری اقدام برای انجام تصمیم مورد نظر است. برای این که بتوانید تصمیمتان را اجرا کنید، برنامه ای را برای آن تنظیم نمایید. در صورت نیاز با کمک یک تیم مناسب تصمیم خود را مطابق برنامه ریزی عملی سازید.

ادامه مطلب  اهمیت برندسازی در کسب و کار (چرا باید برندسازی کنیم؟)

مرور تصمیم

در مرحله آخر فرآیند تصمیم گیری باید همه چیز را مرور کنید. به عملکرد خود نگاهی بیندازید و ببینید آیا همان چیزی که انتظار داشتید، اتفاق افتاده است؟ به هدفی که در مرحله اول مشخص کردید، دست یافتید؟ اگر واقعا توانسته اید به هدف نهایی مد نظر خود برسید، یعنی تصمیمات و عملکرد شما درست بوده است و می توانید در تصمیم گیری های بعدی خود آن را در نظر داشته باشید.

 اما اگر به هدف مشخص شده دست نیافتید، سعی کنید از اشتباهاتی که انجام داده اید درس بگیرید و این مراحل را مجددا انجام دهید.

مرور تصمیم

جمع بندی در مورد مراحل تصمیم گیری

ما در طول زندگی خود تصمیمات زیادی می گیریم که انتخاب برخی از آن ها به سادگی امکان پذیر است. اما در مقابل برخی دیگر از تصمیمات بسیار مهم هستند و باید انتخاب آن ها تمرکز بیشتری داشته باشیم. در واقع موفقیت یا شکست یک کسب و کار یا پروژه مهم ممکن است به تصمیمی که ما خواهیم گرفت وابسته باشد.

برای تصمیم گیری در مواقع مهم لازم است تا مراحل تصمیم گیری را به ترتیب طی کنیم تا در نهایت به هدف مورد نظر دست یابیم. این مراحل کمک می کنند تا فرآیند تصمیم گیری به راحتی انجام شود.

منبع

ثبت دیدگاه
ارسال دیدگاه
هنوز دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است
keyboard_arrow_up
طراحی و توسعه توسط