تمام کسب و کارهای امروزی برای دیده شدن و رقابت با دیگران، به بازاریابی و تبلیغات نیاز دارند. بدیهی است که با پیشرفت علم و تکنولوژی و تغییراتی که در زندگی بشر ایجاد شده، دیگر سبک های قدیمی بازاریابی چندان هم کارآمد نیستند. به جای آن، کسب و کارها سعی دارند از روش های نوین و شگفت انگیزی مثل بازاریابی عصبی استفاده کنند.
چنین روش هایی تاثیرات عجیب و صد البته جالبی روی پیشرفت و موفقیت کسب و کار خواهند داشت و فروش چشمگیری را به ارمغان می آورند. ما در این مطلب از سایت مرکز فروش 24 تصمیم داریم به شما بگوییم که بازاریابی عصبی چیست و در مورد مزایای این سبک نوین فروش و تبلیغات با شما صحبت کنیم.
فهرست مطالب
بازاریابی عصبی چیست؟
بازاریابی عصبی یا neuromarketing، یکی از شاخه های بازاریابی است که در آن، بازاریابان در مورد نحوه واکنش مغز مشتری به تبلیغات مرتبط با برند تحقیق کرده و از این طریق، استراتژی های بازاریابی و فروش بهتری طراحی می کنند.
با استفاده از نورومارکتینگ می توان رفتارها و تصمیم گیری های مشتریان در مواجه شدن با یک محصول را پیشبینی کرد. همچنین امکان دستکاری رفتار مشتریان با استفاده از این تکنیک وجود دارد. برای این منظور می توان از سیگنال های فیزیولوژیکی برای
در واقع بازاریابان از سیگنال های عصبی و سایر سیگنال های فیزیولوژیکی برای به دست آوردن یک بینش کلی در مورد انگیزه ها، ترجیحات و فرآیندهای تصمیم گیری مشتریان استفاده می کنند. به این ترتیب می توانند کمپین های بازاریابی خاصی راه اندازی نمایند.
مزایای نورومارکتینگ
حال که متوجه شدید بازاریابی عصبی چیست، بیایید با مزایا و دلایل اهمیت آن بپردازیم. با وجود اینکه این تکنیک بسیار بحث برانگیز است، اما هیچکس نمی تواند مزایای فراوان آن را برای کسب و کارها انکار کند. در اینجا به برخی از مهمترین مزایای این تکنیک بازاریابی، اشاره خواهیم کرد:
- شناسایی پاسخ های ناخودآگاه مشتریان به تبلیغات مختلف
- توسعه استراتژی های منحصر به فرد
- شناسایی خواسته های مشتریان و تلاش برای رفع آن ها
- بهینه کردن کمپین های تبلیغاتی و افزایش اثرگذاری آن ها
- تجزیه و تحلیل عملکرد کسب و کار
- بهبود تجربه مشتری و افزایش رضایت مشتریان
- افزایش فروش محصولات و خدمات
- ایجاد مزیت های رقابتی
ابزارهای بازاریابی عصبی
ممکن است بپرسید که ابزار استفاده از بازاریابی عصبی چیست و از چه طریقی می توان رفتارهای مشتریان را شناسایی کرد. بازاریابان برای اجرای موفقیت آمیز این تکنیک نوین، از ابزارهای پیشرفته خاصی استفاده می کنند. برخی از این ابزارها، شامل موارد زیر می شوند:
- ردیابی چشم (Eye-tracking): این ابزار می تواند رد نگاه مشتریان را بگیرد و از این طریق، هر چیزی که نگاه مشتری را به خود خیره کرده را شناسایی خواهد کرد.
- مردُمَکسنج یا پیوپیلومتر (Pupilometer/pupillometer): این ابزار می تواند تغییرات مردمک را شناسایی کند. برای مثال اکثر افراد در زمان مشاهده یک محصول جدید و جذاب، مردمک چشم هایشان کمی گشادتر خواهد شد. چنین ابزاری می تواند از این طریق، محصولاتی که از نظر مشتریان جذاب بوده اند را شناسایی کند.
- تشخیص چهره (Facial coding): این ابزار حالت صورت مشتریان را بررسی کرده و احساساتی مانند شادی، ترس، خوشحالی و رضایت یا عصبانیت را تشخیص می دهد. به این ترتیب بازاریابان متوجه می شوند که واکنش مخاطبان به کمپین های تبلیغاتی آن ها چه بوده است.
- اطلاعات بیومتریک (Biometrics): با کمک این ابزار می توانید نوع واکنش افراد نسبت به محصولات و خدمات مختلف را از طریق ضربان قلب، تنفس و… تشخیص دهید.
این ها فقط بخشی از ابزارهای بازاریابی عصبی هستند و تعداد بیشتری از آن ها در حال حاضر توسط بازاریابان مورد استفاده قرار می گیرد. شما می توانید با این ابزارها، از این تکنیک برای استراتژی های خود استفاده کنید.
نحوه به کار گیری بازاریابی عصبی در کسب و کار شما
حال که می دانید بازاریابی عصبی چیست، باید بتوانید آن را با استراتژی های فروش و کمپین های تبلیغاتی خود مطابقت داده و به شیوه درستی مورد استفاده قرار دهید. در اینجا راه هایی برای استفاده از این تکنیک به شما آموزش می دهیم.
مسیر نگاه مشتری را بگیرید:
حتی اگر یک کسب و کار کوچک هستید و به ابزارهای هوش مصنوعی دسترسی ندارید، می توانید از این روش استفاده کنید. برای این منظور کافیست وقتی مشتریان پا به فروشگاهتان می گذارند، مسیر نگاهشان را دنبال کرده و ببینید که چه چیزی بیشتر از همه، توجه آن ها را به خود جلب می کند.
شخصیت برند مثبتی ایجاد کنید:
فروشندگان شما همیشه باید با گشاده رویی و صمیمیت با مشتریان صحبت کنند. به تمام پرسنل خود آموزش دهید که با مشتریان خوش اخلاق باشند و احساس صمیمیت و رضایت را در آن ها به وجود آورند. در کمپین های تبلیغاتی خود هم از تصاویر خندان استفاده کنید. تمام این ها باعث ایجاد یک تصویر مثبت از شما در ذهن مشتریان خواهد شد.
موانع ورود را کاهش دهید:
برای ثبت نام در سایت، عضو شدن در باشگاه مشتریان یا هر چیز دیگری، قوانین ساده ای در نظر بگیرید که مشتریان را کلافه نکند.
هوشمندانه قیمت گذاری کنید:
به جای اینکه قیمت یک محصول را چهارصد هزار تومان اعلام کنید، روی آن قیمت 399 را بگذارید. این کار یک حقه روانشناسی است که محصول را ارزانتر نشان می دهد. همچنین همواره تخفیف هایی در نظر بگیرید و از جملاتی مثل تخفیف آخر فصل، تخفیف برای آخرین بار و… استفاده کنید.
از بازاریابی حسی استفاده کنید:
اگر محصولات خود را به صورت حضوری به فروش می رسانید، حتما در فروشگاه خود از نورپردازی مناسب، خوشبوکننده های هوا و همچنین سیستم تهویه استاندارد استفاده کنید. این کار حس دلپذیر و خوبی در مشتریان ایجاد می کند.
جمع بندی
در این مطلب سعی کردیم به شما بگوییم بازاریابی عصبی چیست و تمام اطلاعات و نکات لازم در این خصوص را به شما آموزش دادیم. این تکنیک مدرن و فوق پیشرفته، توانسته جایگزین خوبی برای روش های سنتی بازاریابی باشد و به نظر می رسد که روز به روز هم در حال پیشرفت و توسعه است.
در صورتی که می خواهید از جدیدترین تکنیک های بازاریابی و فروش استفاده کرده و یک کمپین فروش فوق العاده موثر داشته باشید، پیشنهاد می کنیم در دوره طراحی کمپین فروش مجموعه ما شرکت کنید.